Bij Brillen online kopen zijn alle brillen standaard uitgerust met een ontspiegeling!

Waarom worden glazen ontspiegeld?

Ontspiegelde glazen geven een helder zicht.

Glazen worden ontspiegeld om storende reflecties in het oog te voorkomen.

Spookbeelden kunnen voorkomen als je ’s avonds rijdt en je door niet-ontspiegelde glazen naar de weg kijkt. De lampen van de tegenliggers in het verkeer kunnen verdubbelen. Een ontspiegelde bril is dus ook een stuk veiliger omdat je meer details kan waarnemen.

Je ogen worden minder snel vermoeid. Je staat beter op de foto met een ontspiegeling omdat er geen reflecties zijn.

Esthetisch gezien is het dus ook een aanrader.

Wat als ik een bril neem zonder ontspiegelde brillenglazen? 

Bij glazen zonder ontspiegeling zal licht dat van achter op een glas valt in je oog weerkaatsen en je zicht zal gehinderd worden.

Als je met iemand praat zal hij zichzelf gespiegeld zien in jouw glazen. Lich dat vanvoor op  het glas valt, wordt binnenin het glas meerdere keren gereflecteerd. Als het licht uiteindelijk het brillenglas verlaat, zal het een storende lichtsluier veroorzaken.
 
Je neemt ook het spiegelbeeld van je ogen waar. Dit komt omdat op de cornea ( hoornvlies )  storende reflecties ontstaan die door het glas in je oog weerkaatst en als reflectiebeelden worden gezien. 

Dit alles verhindert het zicht sterk, het contrast kan verminderen en de informatie die we waarnemen zou zelfs vervalst kunnen worden. In het verkeer kan het zelfs gevaarlijk zijn.