Onze Missie

Ervaar optimaal zicht en geef je ogen de bescherming die ze verdienen met onze betaalbare en complete dames- en herenbrillen. 

Online een bril kiezen kan een moeilijke beslissing zijn, daarom kan je nu tot 5 brillen (zonder sterkte) uitkiezen om thuis te proberen. Je 5 favoriete brillen worden naar jou opgestuurd en vervolgens heb je 5 dagen de tijd om deze te passen. Daarna stuur je deze terug naar ons, geheel kosteloos en zonder aankoopverplichting. Zodra je een keuze hebt gemaakt, voorzie je ons van je sterkte en monteren wij de glazen.

Ontdek onze Spektar & Krisitan Olsen Denmark collectie vol mooie, trendy ontwerpen! Zowel optische als zonnebrillen verkrijgbaar. 

  • Vaste prijs, glazen op sterkte inbegrepen (€98 met enkelvoudige glazen, €248 met multifocale glazen).
  • Mogelijkheid tot gratis thuis proberen. 
  • 14 dagen return policy.
  • Je kan veilig betalen met bankoverschrijving, de app van je bank, Paypal, iDeal of credit card.
  • Binnen 5 werkdagen thuis geleverd. Elk pakje krijgt een Track & Trace code. 
  • Met vragen kan u steeds bij ons team van opticien-optometristen terecht.
  • Bestellen via Brillen Online Kopen is vlug, makkelijk, voordelig en 100% veilig.

Wij zijn bovendien erkend door alle mutualiteiten.

FAQ 

Betalingen & Facturatie

Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Je kunt op onze website makkelijk en veilig betalen via overschrijving, iDeal, Visa, Mastercard, Maestro of Paypal.

Waar kan ik mijn factuur bekijken?

Zodra je een bestelling hebt geplaatst, bezorgen wij je jouw factuur via e-mail. We sturen de factuur op samen met je bestelling.

Kan ik mijn factuurdetails aanpassen?

Indien er een fout op je factuur staat, kan je je factuurgegevens wijzigen door contact op te nemen met onze klantendienst.

Mijn Bestelling
 

Kan ik mijn order wijzigen?

Indien je wijzigingen wilt aanbrengen aan je order of je bestelling wilt annuleren, neem je best contact op met onze klantendienst.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je wordt per e-mail op de hoogte gehouden van de status van je bestelling.

 Completed: Je order wordt behandeld door ons. Let op: dit wil niet zeggen dat je pakketje al afgeleverd is. Indien je meer info over je bestelling wilt, kan je mailen naar onze klantendienst of in de toekomst je order opvolgen via de track & trace code die je van ons per e-mail hebt ontvangen.

Kan ik meerdere brillen bestellen met verschillende voorschriften?

Indien je meerdere brillen wilt bestellen met verschillende voorschriften, plaats je best aparte bestellingen. Gratis verzending is van toepassing op elk order, dus er zijn geen bijkomende kosten voor meerdere orders!


Mijn Bril 

Hoe onderhoud ik mijn bril? 

Eens je een mooie bril of zonnebril hebt gekocht is het ook belangrijk je bril goed te onderhouden. Door een brillenkoker kan je je bril veilig opbergen wanneer je hem niet draagt. Zo is je bril optimaal beschermd tegen krasjes op de glazen. Wij raden je ten zeerste aan om gebruik te maken van onze meegeleverde harde brillendoos. Deze zit trouwens standaard inbegrepen bij je bestelling. Indien je toch liever een zacht brillenhoesje of brilzakje hebt, in plaats van een stevig bril etui, contacteer je ons best even. 

Je bril schoonmaken 

Naast beschermen is het ook een goed idee om je bril af en toe schoon te maken. Vuile brillenglazen? Vettige vingerafdrukken, vlekjes, spatjes of druppeltjes op de glazen? Dat overkomt iedereen wel eens. Wij raden aan om je bril dagelijks te poetsen. Zo bescherm je hem het beste tegen vuil, eventuele krasjes en andere schade. Hier volgen enkele tips om je bril op de juiste manier te poetsen. 

Onderweg? Als er geen schoon water beschikbaar is, gebruik je best een microfiber doekje om je glazen schoon te maken. Ook deze worden meegeleverd bij je bestelling. 
Reinigingsspray bij de hand? Zoveel te beter. Gebruik deze spray voor een optimaal resultaat. 

Mijn Sterkte & Oogmeting 

Heb ik een bril nodig?

Met het ouder worden, veranderen uw ogen en dus uw zicht. Voel je dat je extra inspanning moet leveren om goed te kunnen zien? Voel je dat je ogen vermoeid zijn op het einde van de dag? Heb je moeilijkheden met lezen, autorijden of computeren? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een bril. Enkele andere symptomen, naast troebel zicht zijn hoofdpijn, geïrriteerde of droge ogen of nek- en rugklachten.

Geen last van je ogen, maar wil je toch een bril dragen. Ook brillen zonder glazen op sterkte kan je bij ons bestellen.

Mogelijks heb je al eens een oogmeting gedaan in het verleden en beschik je nog over je brilrecept, factuur of brilpas die je toen hebt gekregen waarop je sterkte (Sfeer, S, SF of SPH) en , mocht je dat hebben, een cilinderafwijking (C of CYL) met bijbehorende as (A, As, AX, AXI, AXS of AXIS) staan vermeld. Daarnaast is het belangrijk dat ook je pupilafstand (PD) op het recept staat. 

Wanneer je al deze gegevens hebt, dan kun je direct een bril bestellen door deze zelf in te voeren of het recept na het afronden van je bestelling naar ons te mailen. Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.

Heb ik een bril voor veraf of dichtbij nodig?

Als je moeite hebt om objecten veraf scherp te zien, dan moet je een bril hebben voor veraf. Bij de meeste mensen die een bril voor veraf hebben, staat er bij ‘sterkte’ een minwaarde op het brilrecept. Wanneer je objecten dichtbij, of tijdens het lezen of computeren slecht kunt zien, heb je een leesbril nodig. Op je brilrecept zal meestal een pluswaarde staan bij ‘sterkte’.

Wat is bijziendheid of myopie?

Je bent bijziend of myoop indien je voorwerpen die veraf zijn niet scherp kan zien, maar nabijgelegen voorwerpen wel scherp kan zien. Een bril met concave lenzen (negatieve sterkte,  ‘min-sterkte’) kan deze afwijking makkelijk corrigeren! 

Bijziendheid is een brekingsfout in het optische systeem. Als we kijken in de verte dient het beeld, van het voorwerp waar we naar kijken, geprojecteerd te worden op het netvlies. Een oog met een te sterk gekromd (te bol) lenssysteem, projecteert de afbeelding vóór het netvlies, zodat op het netvlies een onscherp beeld ontstaat.

De afwijking begint meestal vanaf 8 tot 12 jaar en is vaak overgeërfd van de ouders. In de tienerjaren kan dit sterker worden naarmate het oog groeit en daarmee de ooglengte toeneemt. Het brandpunt binnen het oog zal dan zich verder voor het netvlies gaan bevinden. Eenmaal volwassen blijft het zicht meestal stabiel.

De sterkte van de refractiefout wordt uitgedrukt in de dioptrie van de nodige lenzen. Hoe hoger de dioptrieën bijziendheid, hoe dichterbij het voorwerp gehouden zal moeten worden om scherp gezien te kunnen worden. De oorzaken van bijziendheid zijn verschillend. De stijging van bijziendheid de laatste halve eeuw suggereert volgens sommigen dat overmatig gebruik van de ogen op korte afstand (computergebruik, lezen) vaak tot bijziendheid leidt. 

Wat is verziendheid of hypermetropie? 

Je bent verziend of hypermetroop indien je voorwerpen die kortbij zijn niet scherp kan zien, maar wel voorwerpen die veraf zijn. Ook dit valt makkelijk te corrigeren met concave lenzen, maar dan met positieve of plus-sterktes. 

Verziendheid is eveneens een brekingsfout, in het optische systeem, het wordt veroorzaakt door een te korte oogas waardoor het beeld 'achter het netvlies' gevormd wordt. Om dingen scherp op het netvlies te krijgen, zal de ooglens constant moeten accommoderen, (Accommoderen is het aanpassen van de ooglens om op de gewenste afstand scherp te zien wat vermoeiend is en hoofdpijn kan geven). Bij het bekijken van voorwerpen die kortbij gelegen zijn wordt het accommodatie vermogen meer onder druk gezet. Vooral bij personen met hoge plus sterktes of die de leeftijd van 40 jaar bereiken zal het accommodatievermogen niet voldoende zijn om de nabij-accommodatie te halen. Daardoor zullen de voorwerpen dichtbij niet scherp worden afgebeeld. De bril die dit corrigeerd is echter geen leesbril ondanks dat ze hetzelfde doel lijken te hebben

Een bril met positieve (convexe) lenzen kan verziendheid opheffen.

Wat is presbytie? 

Je bent presbioop indien je door ouderdom niet meer alle kleine lettertjes kan lezen. Dit is de meest voorkomende oog-afwijking. Deze kan echter makkelijk gecorrigeerd worden met leesbril! 

Wat zijn enkelvoudige glazen?

Een bril met enkelvoudige glazen dient ertoe om scherp te zien in de verte door middel van een vertebril, of juist om scherp te zien van dichtbij door middel van een leesbril. Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte. Een enkelvoudige bril is een bril voor beter zicht dichtbij OF voor beter zicht veraf. 


Wat zijn multifocale of samengestelde glazen?

Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte. Een enkelvoudige bril is een bril voor beter zicht dichtbij OF voor beter zicht veraf. Na je veertigste is de kans groot dat je te maken krijgt met twee sterktes in één oog. Bij een multifocale bril heeft het glas meerdere sterktes. Het bovenste deel van de bril gebruik je om scherp te zien in de verte, en het onderste deel gebruik je om te lezen. Je draagt een multifocale bril als je een bril nodig hebt voor veraf, maar ook een leesbril nodig hebt. Als je voor dichtbij én voor veraf een correctie nodig hebt dan kan een multifocale bril de oplossing zijn. Je kan eender welk montuur uitkiezen en vervolgens ‘samengestelde glazen’ selecteren. We kunnen in elke bril namelijk multifocale glazen monteren. 

Heb ik een leesbril nodig?

Vanaf een leeftijd van 40 jaar kun je last krijgen van  ouderdomsverziendheid. Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van de ooglens steeds verder af. Hierdoor kun je steeds lastiger objecten van dichtbij bekijken. Je hebt een leesbril nodig wanneer je merkt dat je moeite met lezen hebt of het zien van objecten die dichtbij staan. Je merkt het ook wanneer je de krant, boek of telefoon wat verder van je afhoudt, omdat de letters dan scherper lijken. 

Twijfel je aan je sterkte? Contacteer ons!

Ook kan je langskomen in onze winkel in Zonhoven om gratig je ogen te laten meten.

Coatings 

Ontspiegeling (anti-reflectie)

Glazen en kunststof glazen weerkaatsen licht. Een ontspiegeling op glazen voorkomt dat dit weerkaatste licht het zicht verstoort. Op die manier heb je ’s avonds minder last van koplampen van tegenliggers op de weg en zie je door de dag je eigen oog niet weerspiegeld in de bril. Anderen zien je ogen beter. Ontspiegeling helpt scherper te zien en geeft je ogen rust. 

Clean Coat

Extra laag op je ontspiegelde glazen. Zorgt voor een glad brillenglas oppervlak. Door deze laag worden vocht, stof en vuil afgestoten van het glas. Glazen met Clean Coat zijn nog meer krasbestendig.

Blue Filter

Beeldschermen stralen blauw licht uit. Dit blauwe licht zit ook in daglicht en helpt ons wakker te blijven. Teveel blauw licht kan leiden tot wazig zicht, brandende ogen en slapeloosheid. Blue Filter is een coating voor glazen die het blauwe licht neutraliseert. Het geeft je ogen rust.

Nachtglazen
Nachtglazen zijn voorzien van gele glazen. Ze neutraliseren schitteringen ‘s avonds waardoor je als bestuurder meer rust ervaart. Koplampen van tegenliggers worden zacht geel verkleurd, Daarom krijg je meer contrast in je beelden wordt alles extra zichtbaar.Ga je voor een complete bril, dan kun je zonder extra kosten er nacht-glazen in laten monteren.

Wat kost een bril? 

De prijs van een bril is afhankelijk van de brillenglazen die je nodig hebt. Bij ons koop je een complete bril met enkelvoudige glazen op sterkte voor €98. Een multifocale bril (met glazen op sterkte voor zowel ver als kortbij) kost €248. Ook kan je een bril zonder glazen op sterkte kopen, dit kost €98. Deze prijzen zijn inclusief verzending (binnen standaardtarieven), montuur, brillenglazen, microfiber doekje en brillendoos.Voordat je een beslissing maakt kan je jouw favoriete brillen alvast thuis proberen. We sturen gratis 5 monturen naar je op die je 5 dagen kan passen. 


De prijs van een complete zonnebril (montuur + enkelvoudige glazen op sterkte of glazen zonder sterkte) bedraagt €98. Enkelvoudige Zonnebrillen met spiegelglazen kosten €130, vermits deze speciale glazen hebben. Alle multifocale zonnebrillen kosten €248.Ook deze prijzen zijn inclusief verzending, montuur, glazen, microfiber doekje en brillendoos; 


Opgelet: voor brillen met hoge sterktes (hoger dan +4.00 en lager dan -4.00) komt er een supplement bij. De brillenglazen moeten namelijk verdund worden om een ‘visbokaal-effect’ te vermijden. Voor enkelvoudige glazen is dit een supplement van €15 voor beide glazen samen, voor multifocale glazen is dit €30 per bril. Hebt u een hoge sterkte nodig of hebt u een sterk afwijkende cylinder? Contacteer ons voor advies. We zoeken samen met u naar het optimale resultaat. 

Ook kan je kiezen voor verkleurende glazen of glazen met een extra coating zoals een coating voor computerglazen. De kostprijs voor deze extra’s is afhankelijk van het door u gekozen glas. Contacteer ons indien u een van deze opties wenst toe te voegen. 

Nog geen brilrecept?

In onze winkel (Oppelsenweg 87, 3520 Zonhoven) kan je een gratis oogmeting laten uitvoeren. Een afspraak voor een oogmeting kan je maken via het nummer 011/821819. De kans is groot dat je bij ons veel sneller terecht kan dan bij de oogarts. Wachttijden bedragen al snel een aantal weken.Je kunt bij de meeste opticiens tegen betaling een oogmeting laten doen zonder een bril aan te schaffen. Dit kost rond de 30,-. Wanneer je een oogmeting laat doen, is het belangrijk dat je de volgende informatie mee krijgt:

- Per oog je sterkte (Sfeer, S, SF of SPH)- en/of cilinder waarde (C of CYL)

- Bij elke cilinder waarde hoort een as-waarde (A, As, AX, AXI, AXS of AXIS)

- Voor een multifocale bril: de additie of leestoeslag (ADD)

- Je pupilafstand (PD) per oog

Als je al een bril hebt met een goede sterkte, maar niet weet wat de sterkte is van deze bril, dan kun je altijd even langslopen bij een opticien om te vragen wat de sterkte van jouw bril is. Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.


Brilrecept later doorgeven


Je kunt ook een bril bestellen en je brilrecept later aan ons doorgeven. Dan reserveren wij vast het model dat je uitgekozen hebt en slijpen jouw glazen zodra we alle gegevens van je binnen hebben.

Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.


Kan ik de sterkte van mijn contactlenzen gebruiken voor mijn bril? 


Is je sterkte lager dan -3 of +3 dan kun je de sterkte van je contactlenzendoosje overnemen. Buiten deze range is de lenssterkte niet hetzelfde als de brilsterkte. Het is wel mogelijk om de lenssterkte om te rekenen naar de brilsterkte, neem dan even contact met ons op zodat wij dit voor je kunnen doen.

Als je de bril veel wilt gaan dragen dan adviseren we om je een oogmeting voor een bril te laten doen. Dat komt omdat contactlenzen niet even nauwkeurig gemaakt worden als brillenglazen. Contactlenzen zijn pas beschikbaar met een cilinder vanaf -0.75 dpt en en de asrichting wordt per 5 of 10 graden afgerond. Dus als je een cilinder hebt van -1.00 dpt met een as van 97 graden, dan wordt dit voor lenzen afgerond naar 100 graden. Zijn je lenzen minder dan 2 jaar oud? Dan kun je jouw brilsterkte opvragen bij je opticien.  De sterkte van harde lenzen en multifocale lenzen kun je niet gebruiken voor het bestellen van een bril. 

Kan ik het recept van een oogarts gebruiken? 


Als je een recept van de oogarts hebt ontvangen, staat er vaak 'S.V.P. narefractie' op. Dit betekent dat de oogarts adviseert een oogmeting te laten doen bij een opticien voor een nauwkeurig resultaat. Een arts is tijdens een onderzoek namelijk meer gericht op de gezondheid van jouw ogen dan op je brilsterkte. Het is dus raadzaam om voor een accuraat brilrecept naar de opticien te gaan.


Autorefractor


Bij veel opticiens is het mogelijk om een geautomatiseerde meting te laten doen door een autorefractor (meetapparaat). Uit zo'n apparaat rolt een bonnetje met meerdere sterktes. Deze meting geeft een schatting van je sterkte maar is niet nauwkeurig genoeg om een goede bril mee te maken. Wij adviseren daarom altijd om een volledige oogmeting te laten doen, omdat het risico anders groot is dan je niet prettig kijkt met je nieuwe bril. 


Hoe werkt een brilvoorschrift?


Er zijn twee types van bijziendheid en dus ook twee types brillenglazen. Beide types zijn bij ons verkrijgbaar. Mensen zonder bijziendheid of wie gewoon een leuk accessoire wilt, kan ook een bril zonder sterkte bestellen.

Op uw brilvoorschrift staan verschillende waarden. De gebruikte afkortingen zijn:

·         RO: Rechteroog

·         LO: Linkeroog

·         PD: Pupilafstand

·         DV: Afstand visie

·         NV: Dichtbij visie

·         VS: Visuele scherpte

·         ADD: Additie

·         S: Sfeer

·         C: Cilinder

·         As: Richting cilinderafwijking in °-graden

 

De sterkte of sfeerwaarde (S) wordt uitgedrukt in dioptrieën (D). Veel mensen hebben ook een cilinder (C). Deze heeft een bepaalde asrichting (As). Bij multifocale glazen wordt het leesgedeelte (Add) aangegeven. Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.

Wat is de pupilafstand (PD)?


De pupilafstand is de afstand van het midden van je rechterpupil tot het midden van je linkerpupil in millimeters. Vaak staat je pupilafstand op je brilrecept. Als dit niet het geval is, dan kun je de pupilafstand ook eenvoudig zelf opmeten. 

Waarom is de pupilafstand belangrijk? 


Glazen op sterkte hebben altijd een optisch centrum, het gedeelte van het glas waar je perfect door kunt zien. Om dit optisch centrum te kunnen bepalen hebben we je pupilafstand nodig.

Hoe meet ik mijn pupilafstand?


Vaak staat je pupilafstand op je brilrecept. Is dit niet het geval, dan kun je de pupilafstand ook zelf opmeten met een liniaal of meetlatje. Vraag iemand in je omgeving om je hierbij te helpen. Houd beide ogen geopend en houd de liniaal tegen je wenkbrauwen. Vraag de ander om de afstand in mm tussen het midden van je pupil tot het midden van je andere pupil af te lezen. Dit is je pupilafstand.

Aandachtspunten:

-Houd je ogen zo stil mogelijk

-Kijk recht vooruit en niet naar degene die opmeet

-De pupilafstand van volwassenen is tussen de 54 mm en 74 mm

-Herhaal de meting 3-4 keer om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig is

 

Wat is de additie (ADD)? 


ADD is de additiewaarde of leestoeslag. Dit is de extra leessterkte die nodig is wanneer je een multifocale bril wil bestellen, dit is dus niet hetzelfde als de leessterkte.  Dit kan een getal zijn tussen de +0.75 en +3.00 en is bijna altijd voor beide ogen gelijk. Om de juiste waarde van de additie te bepalen is een oogmeting nodig. 


Wanneer is mijn oogmeting verouderd? 


We raden je aan om elk jaar je oogsterkte te laten controleren. 


VERZEKERING & ZIEKENFONDS


Kan ik mijn bril declareren bij de verzekering of geld terugtrekken van mijn ziekenfonds?
 Ja, bij het verzenden van je bril sturen we je de factuur  toe, deze kun je dan zelf indienen bij jouw verzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft hiervoor een andere manier. Let er bij je bestelling op dat je altijd de gegevens invult van de persoon die de bril gaat dragen.

 

Christelijke Mutualiteit:

·         T.e.m 18 jaar Jaarlijks €50 bril/lenzen  

·         Vanaf 19 jaar Jaarlijks €40 bril/lenzen                                                         

De Voorzorg:

·         T.e.m 18 jaar om de 3 jaar tot €55

·         Vanaf 19 jaar om de 3 jaar tot €45

Partena / Euromut:

·         Jaarlijks €50 bril/lenzen

Onafhankelijk Ziekenfonds:

·         T.e.m 18 jaar €50 jaarlijks

·         Vanaf 19 jaar €40 jaarlijks

Liberale Mutualiteit:

·         Jaarlijks €50 bril/lenzen

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds:

·         Jaarlijks €50 bril/lenzen

·         Elke 4 jaar met voorschrift van de oogarts €100

Bond Moyson:

50 euro / jaar alle leeftijden