Kan ik krasjes op mijn bril verwijderen? 

Neen! De krassen op de brillenglazen zijn permanent. Voorkom dus dat er krasjes op de brillenglazen komen. Bij Brillen Online kopen zijn alle brillen standaard voorzien van een anti-kras laag. Dat wilt echter niet zeggen dat het onmogelijk is om krassen op je brillenglazen te krijgen. Wel zijn de brilglazen voorzien van een extra beschermlaag, om krasjes te voorkomen. Je krijgt ook altijd bij je aankoop een microvezeldoekje erbij! Gebruik deze steeds als je je nieuwe bril op sterkte poetst! 

Hoe voorkom je krasjes op je brilglazen? 

Met een niet aangepast doekje maak je krassen op de brillenglazen. Gebruik dus altijd een microvezeldoekje. Spoel de bril eerst af met lauw water voor je met het doekje begint te wrijven. Zo verwijder je vuil , stof, zweet en zanddeeltjes die krassen kunnen maken op het brillenglas na wrijving met een doekje. Gebruik zeker geen keukenpapier of papieren zakdoekjes. Papier bevat houtvezels die de glazen beschadigen. Gebruik geen agressieve middelen om de bril schoon te maken zoals : afwasmiddel, ether, schoonmaakproducten,...

Alcoholdoekjes raden we ook af. De alcohol kan de ontspiegeling en krasbestendige laag laten loskomen. Deze bevatten immers ook houtvezels die je moet vermijden. Vermijd een groot temperatuurverschil die je bril kunnen vervormen. Vermijd direct zonlicht, verwarmingstoestellen, sauna's of dashboard van de auto en verleng de duurzaamheid van de bril.

Bij Brillen Online Kopen zijn alle brillen standaard voorzien van een anti-kras laag.