Heb ik een leesbril nodig?

Veel mensen zoeken een bril om alleen om te lezen. Een leesbril helpt je om de kleine lettertjes die niet meer zo duidelijk zijn, te lezen. Indien je niet zeker bent van je voorschrift of niet tevreden met je huidige bril, contacteer je best je opticien of oogarts voor een afspraak. Ook bij onze opticiens van Brillen Online Kopen kan je natuurlijk terecht! 

Enkelvoudige glazen

Heb je enkel voor kortbij een bril nodig? Dan is een leesbril perfect voor jou. Dit is de klassieke leesbril met 1 sterkte in het hele glas. Dit is meestal een positieve sterkte, waardoor je makkelijk van dichtbij kunt zien. Ook wanneer je enkel voor ver een bril nodig hebt, is een bril op sterkte met enkelvoudige glazen geschikt. Hier gaat het echter meestal om een negatieve sterkte.

Multifocale glazen

Heb je ook een sterkte voor ver nodig? Dan kies je best voor een bril met multifocale glazen. Zo zie je scherp van ver, van kortbij en alles ertussen. In een multifocale bril zitten namelijk verschillende sterktes. Er is een geleidelijke overgang van ver-sterkte naar leessterkte. Er zijn dus aparte zones in het brillenglas: in de bovenzijde is de verte-sterkte aanwezig, terwijl de leessterkte zich aan de onderzijde van het glas bevindt.