Enkele tips over hoe je je best je bril kan poetsen. 

Het poetsen van de bril kan ook het zicht beïnvloeden.

Als je de bril poetst met een niet-aangepast brillendoekje, is de kans op beschadiging van de glazen bestaand. Kunststof glazen en de coatings zijn gevoelig voor krassen. op de glazen zitten erg veel microscopisch vuildeeltjes.

Als je dan over het glas veegt met een niet aangepaste doek, maak je steeds meer krasjes. Die worden weerspiegeld door licht en hebben als gevolg een minder scherp zicht.

Is water en zeep voldoende om mijn bril te poetsen? 

Stromend water gebruiken is voldoende om je bril te poetsen. Gebruik geen ijskoud of te warm water. Lauw is perfect. Een vetvlek kan verwijderd wordeneen kein beetje pH-neutrale zeep. 

Let op: een kunststof montuur kan je beter niet met zeep poetsen.

Gebruik geen aceton, ether, ammoniak, lijm, parfum, haarlak, huishoudelijke schoonmaakmiddelen , afwasmiddel of  insecticiden dit kan de coatings beschadigen.

Spoel voldoende en vermijd dat zweet, stof, en vuil in het montuur blijft hangen. Droog je bril met een schoon brillendoekje. Gebruik een schoon microvezeldoekje (Bij BrillenOnlineKopen krijg je altijd een microvezeldoekje + doosje bij aankoop van een (zonne)bril!)

Het doekje kan je regelmatig wassen zonder wasverzachter. Wasverzachter is ook slecht voor de brillenglazen!


Gebruik geen keukenpapier of papieren zakboekjes om de bril te poetsen


Hierin zitten grove houtvezels die de glazen kunnen beschadigen.

Bij Brillen Online Kopen krijg je altijd een microvezeldoekje + brillendoos bij aankoop van een bril of zonnebril op sterkte!